Sosyal Medya

Güncel

Dündar ve Gül’ün davasına konsoloslar gelmedi

Can Dündar ve Erdem Gül’ün "siyasal ve askeri casusluk" suçundan yargılandığı davaya bugün devam edilecek.



Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün "siyasal ve askeri casusluk" suçundan yargılandığı davaya bugün devam edilecek.

KONSOLOSLAR GELMEDÄ°

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün ’siyasal ve askeri casusluk’ suçundan yargılandığı davanın bugünkü duruÅŸmasına CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın sert tepki gösterdiÄŸi konsoloslar gelmedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, duruÅŸma salonuna geldi. Çok sayıda avukat, gazeteciler, sanatçı Rutkay Aziz Dündar ve Gül’e destek için adliyeye geldi.

Davanın geçtiÄŸimiz hafta görülen ilk duruÅŸması, mahkemenin kapalı oturum kararına raÄŸmen CHP ve HDP’li vekillerin salondan çıkmaması üzerine ertelenmiÅŸti. Ä°stanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava mahkemenin ilk celsede aldığı karar gereÄŸi kapalı oturumda gerçekleÅŸecek. DuruÅŸmaya avukatlar ve iki sanığın eÅŸleri dışında kimse alınmayacak.

“MAHKEME DAVANIN KAPALI GÖRÃœLMESÄ°NE KARAR VERMÄ°ÅžTÄ°”

Davanın geçtiğimiz hata görülen ilk duruşmasında mahkeme, suçtan doğrudan zarar gördükleri gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı vekillerinin davaya katılma taleplerinin kabulüne karar vermişti. Mahkeme ayrıca savcılığın talebi üzerine davanın bundan sonraki tüm duruşmalarının kapalı olarak görülmesine karar vermişti.

Kararında sanıkların siyasal veya askeri casusluk maksadıyla devlet sırrı kapsamında yasaklanan bilgileri temin ve ifşa etmekten yargılandıklarını hatırlatan mahkeme, dava dosyasında devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgiler olduğuna değinmişti.

“CHP VE HDP’LÄ° VEKÄ°LLER SALONDAN ÇIKMAYINCA DURUÅžMA ERTELENMÄ°ÅžTÄ°”

Bu kararın ardından mahkeme sanık eÅŸleri ve avukatlar dışında kalan izleyicilerin salondan çıkmasını istemiÅŸti. Bu karara raÄŸmen CHP ve HDP’li bazı milletvekillerinin salondan çıkmaması üzerine mahkeme, salondan çıkmayan vekiller hakkında suç duyurusunda bulunarak duruÅŸmayı ertelemiÅŸti.

2 KEZ MÃœEBBET VE 30’AR YILA KADAR HAPÄ°S Ä°STENÄ°YOR

MÄ°T TIR’larına ait görüntülerin yayınlanmasına iliÅŸkin soruÅŸturmada Dündar ve Gül hakkında hazırlanan iddianamede, iki gazetecinin “Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme, Devletin GüvenliÄŸine Ä°liÅŸkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Casusluk Maksadıyla Açıklama, Cebir ve Åžiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Ortadan Kaldırmaya Veya Görevlerini Yapmasını Kısmen yada Tamamen Engellemeye TeÅŸebbüs Etmek, Silahlı Terör Örgütüne Ãœye Olmaksızın Bilerek Ä°steyerek Yardım Etme” suçlarından 1’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet, 1’er kez müebbet ve 20’ÅŸer yıldan 30’ar yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmiÅŸti.

SoruÅŸturma kapsamında tutuklu bulunan iki gazeteci Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından 26 Åžubat’ta 92 gündür tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmiÅŸlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.